Imeodav vitamiinipomm peletab kevadväsimuse

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Sibul kasvab ühtviisi hästi nii mullas (vasakult), kui klaasis, kus mugul vette ei ulatu, aga ka nii, kui mugul poolesentimeetrises vees.
Sibul kasvab ühtviisi hästi nii mullas (vasakult), kui klaasis, kus mugul vette ei ulatu, aga ka nii, kui mugul poolesentimeetrises vees. Foto: Riina Martinson

Talv keerab juba kevadesse ja kaugel see kevadväsimuski on. Selle ennetamiseks tasub toidupoes käies alati midagi rohelist ostukorvi tõsta. Miks mitte kõigi lemmikut rohelist sibulat. Paraku paneb selle hind natuke kahtlema – 100grammise pakikese eest tuleb olenevalt poest välja käia 1,69 eurot ja rohkemgi.

Samas kõrval on kastid lahti sibulaga, mille kilohind praegu 60 sendi kanti. Valige sellest kastist välja mõned mugulad, millel pisut rohelist juba sibulakaelast paistmas ja pange kodus kasvama, paari nädala pärast saategi isekasvatatud vitamiine süüa.

Sibulaid saab kasvatada nii mullas kui vees. Mullaga on lihtne - kui kodus on mõni tühjaks jäänud lillepott, kus muld sees, võib mugulad sinna suruda. Aga kasvatusanumaks sobib mistahes väike karbike, mille põhja natuke mulda valada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles