Poest leiab hakkliha, millele lisatud glükoosisiirupit ja pärmiekstrakti

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Tõime poest koju eestimaise hakkliha ja poole soodsama, Poolas toodetu, mis sisaldab liha tegelikult vaevu üle poole massist.
Tõime poest koju eestimaise hakkliha ja poole soodsama, Poolas toodetu, mis sisaldab liha tegelikult vaevu üle poole massist. Foto: Riina Martinson

Plaanime teha kodus burgereid, seega tuleb poes ostukorvi haarata ka hakkliha. Kuna hinnad on viimastel kuudel kõva hüppe teinud, peatub pilk pikalt hinnasiltidel.

Vahe on tõesti suur, kui võrrelda 400grammiseid karpe. Võtan esmalt kätte Rakveres toodetu, mille pakendilt sai lugeda, et koostisosad on eestimaine sealiha (50%) ja eestimaine veiseliha (50%). Kõik.

Kõrval olev kõvasti soodsam pakend pakkus aga hoopis rohkem üllatust. Sea-veisehakklihamassi Rimi Smart koostises on sealiha 31%, veiseliha 22%, vesi, veiserasv, nisukiud (gluteenivaba), sealihavalk, sool, glükoosisiirup, stabilisaatorid E262, E331, antioksüdandid E300, E301, lõhna- ja maitseained, pärmiekstrakt, sealiha hemoglobiin. Liha päritolu EL ja muu kui EL.

Silmad üllatusest suured, ei suutnud ma kiusatusele vastu panna ja tõstsin ostukorvi mõlemad pakid ning kodus läks katsetamiseks. Tegime mõlemast hakklihast eraldi pihvid, lisandiks vaid sibul ja maitseained, ning küpsetasime täpselt samal viisil.

Tuleb tunnistada, et nii kokates kui hiljem süües oli vahe suur ja kindlalt kallima kasuks. Eestimaisest lihast oli pihve lihtsam vormida, need püsisid pannil kenasti koos, nägid ilusamad välja ja ka maitsesid paremini.

Odavamast hakklihast oli pihvide kokku vormimine paras mässamine, need pudisesid ka pannil ümber pöörates ja maitsesid nii, et kui teised pihvid kadusid kohe kõhtu, siis neist suurem osa rändas külmikusse järgmist korda ootama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles