Tõelised aiasõbrad hakkavad plaane seadma juba väga varakult ja nii ostetakse seemneid usinalt ka juba jaanuarikuus. Kuigi igal aiapidajal on oma lemmikud, siis sel aiahooajal soovitavad oma ala asjatundjad katsetada põnevate värviliste aedviljadega. Miks mitte kasvatada sel aastal värvilisi rediseid või proovida kätt Eestis aretatud uute tomatisortidega?

Aianduskeskuse Hortese turundusjuht Riina Ruus sõnas, et kohe, kui poodides seemned müügisaalidesse välja pannakse, algab seemnete ostmine. «Üldjuhul alustavad tõsised aiapidajad seemnete varumisega varem, juba jaanuaris. Veebruaris jõuab huvi juba suurema ringi huvilisteni ning kõige suurem huvi seemnete vastu jõuab kätte märtsi alguses, mil on viimane aeg juba teatud köögiviljataimede, nagu tomati, paprika, baklažaani ja suvelillede, nagu begoonia, aednelgi, petuunia seemned mulda panna,» loetles ta.

«Meie kogemus näitab, et tõelistel rohenäppudel hakkavad näpud sügelema juba jaanuaris. Juba jaanuarist alates hakkab seemnete tellimine iga päevaga aina rohkem elavnema,» lisas ka Horticom OÜ turundusjuht Meeli Sermat.

Kommentaarid
Copy