Londonist pärit peakokk peab Keilas väikest pagarikoda

Tiit Efert
Copy
Ashley ja Julia Jonesi rajatud Krafti pagarikojast on saanud kohalike kohtumispaik.
Ashley ja Julia Jonesi rajatud Krafti pagarikojast on saanud kohalike kohtumispaik. Foto: Tiit Efert

Londoni nooblimates restoranides töötanud Ash­ley Jones peab koos Tallinnast pärit abikaasa Juliaga Keila keskväljakul omanäolist pagarikoda Kraft, kus pea kõik tooted valmivad juuretise toel haputainast.

Krafti pagarikojast on saanud kohalike kohtumispaik. Kohapeal on umbes kümme kohta, kus saab ka istuda ja aega veeta. „Inimesed elavad samal tänaval, aga ei tea, kes on nende naabrid. Siin nad kohtuvad ja räägivad, seda on nii lahe vaadata,” rääkis Julia Jones.

Ta on pärit Tallinnast, 25 aastat tagasi läks aga maailma avastama ning jõudis Inglismaale, kus õppis veterinaariks. Seal tutvus ta Ashleyga, kes on õppinud kokaks ning selles ametis olnud terve elu, sealhulgas on Ashley töötanud koos väga nimekate kokkadega. Paar abiellus 15 aastat tagasi.

Londonis avasid nad oma restorani, kuid koroonaajal otsustas Ashley muuta selle hoopis kaupluseks ja pagarikojaks. Põhjus oli lihtne: piirangute tõttu oli keelatud restoranis kohapeal süüa, küll aga võis kaasa osta. „Tegime kaupluse, kus inimesed said ühekaupa käia,” lisas Julia. Ashley oli kaupluses üksinda, Julia tegeles kauba kohaletoimetamisega. Seda tehti niikaua, kuni kolm aastat tagasi tuldi Eestisse. Põhjus oli taas lihtne: Julia pidi kolima oma Harjumaal Kibunas elava ema lähedale, sest tema Londonisse kolida ei tahtnud. „Tal on siin tomatid, kurgid, kassid, koerad,” selgitas Julia. „Ta ei soovinud neist kuidagi loobuda.”

Julia sõnul on palju imestatud, kuidas saab Londonit Keila vastu vahetada. Ashley väitel pole elukorralduse muutus aga nii drastiline kui paistab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles