TEST Kas odaval ja kallil kurgil on ka maitsevahe?

Teele Üprus
, Maa Elu peatoimetaja
Copy
Kurgid
Kurgid Foto: Mailiis Ollino

Kui suvisel ajal on meie köögiviljalettidel valikus peamiselt kodumaised kurgid, siis külmal ajal lisandub mitmesuguse päritoluga kurke, mis on kohalikust märksa soodsamad. Kas aga Hispaania ja Eesti kurgil on peale hinnavahe ka maitsevahe, selgitasime välja pimekatse abil.

Niisiis õnnestus Pärnu kaubandusest leida lausa seitset päritolu kurki, mille mekki aitasid hinnata kolleegid Pärnu Postimehe toimetusest, sest nagu öeldakse, mida rohkem maitsjaid, seda parem hinnang kokku saab. Aga alustame algusest.

1. Soome kurk Maximast

3,99 eurot kg

Leiti, et täitsa tavaline kurk, mida ei kooriks, sest struktuur ja maitse head. „Krõmps, aga võrdlemisi maitsetu.” Samas oli ka neid, kes leidsid, et kurk oli vesine ja hapu. Mõnele jäi pärast suhu ka imelik kõrvalmaitse.

2. Kreeka kurk Maximast

2,99 eurot kg

Kurgi südamik oli kollane, mis maitsjaid ehmatas. Samas tõdeti, et näeb välja halvem kui maitseb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles