Keskkonnaameti peadirektor: Paar kalameest tapsid rumalusest tuhanded angerjamaimud (14)

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Keskkonnaameti peadirektor Rainer Vakra sõnutsi andis Võrtsjärvel tehtud kontroll selgelt kinnitust, et sinna 263 kilogrammi klaasangerjate asustamine õnnestus ja maimud on elus.
Keskkonnaameti peadirektor Rainer Vakra sõnutsi andis Võrtsjärvel tehtud kontroll selgelt kinnitust, et sinna 263 kilogrammi klaasangerjate asustamine õnnestus ja maimud on elus. Foto: Rainer Vakra

Nädala algul tabas loodusest hoolivaid inimesi tõeline šokk, kui selgus, et 86 000 euro eest Prantsusmaalt toodud ja mõne päeva eest Eesti järvedesse lastud angerjamaimudest suur osa hukkus.

Teema tõstatas endine Riigikogu liige Peeter Ernits, kes kirjutas oma Facebooki kontol, et Keskkonnaameti peadirektori Rainer Vakra taktikepi all tapeti miljoneid angerjabeebisid. “Reede õhtul pöördus minu poole tuttav Saadjärve kalamees ja jutustas, kuidas nad olid kõrbeda pakasega klaasangerjaid jääauku valanud,” kirjutas ta. “Kalamees oli enam kui murelik. Kuna ta on spetsialiseerunud angerja püügile ja tunneb selle kala eluviise peensusteni, haistis ta halba. Kalamees, küsis kes sellise lolluse eest vastutab?”

Eile oskas keskkonnaameti peadirektor Rainer Vakra sellele küsimusele juba vastata. “Paar kalameest tapsid oma rumalusega tuhanded angerja maimud. Hea, et nad oma tegusid ka filmisid ja Peeter Ernits neid kõigiga jagas,” kirjutas Vakra oma FB kontol. “Õnneks suutsid nad hävitada vaid paarkümmend kilo kolmesajast. Võrtsjärvel tehtud kontroll andis selgelt kinnitust, et sinna 263 kilogrammi klaasangerjate asustamine õnnestus ja maimud on elus.”

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles