Kolme jalaga ilves murdis alevis kodukassi (1)

Teele Üprus
, Maa Elu peatoimetaja
Copy
Koht, kus ilves Rauno Lagenõmme kassi murdis.
Koht, kus ilves Rauno Lagenõmme kassi murdis. Foto: Erakogu

Järvamaal asuva Koeru elanikud on hirmul, sest esmaspäeval nägi alevis elav Rauno Lagenõmm keset päeva oma hoovis ilvest, peale mida leidis aiast ka pere kassi jäänused, kelle ilves maha oli murdnud.

Et kass läks kaduma 6 päeva varem, ei osanud mees arvata, millal ta täpselt metslooma saagiks langes. «Olen kuulnud, et ilvesed pidid pärast söömist sama koha peale magama jääma,» mõtiskles Lagenõmm.

Reedel tehti murdmiskohast kümne meetri kaugusel lõket, siis ei jäänud perele midagi silma. Esmaspäeval oli Lagenõmmel sõbraga aias toimetamist, kui nad äkitselt nägid murdmiskohast põgenevat ilvest. «Panin telefoni filmima ja jooksin järele,» rääkis mees seiga, kuidas ta pigem inimpelgliku ilvese videosse sai.

Esmalt hüppas loom Rauno aiast naabriks oleva Koeru hooldekeskuse aeda, kus loom silmist kadus, ent jälgede järgi sai mees suuna ja nägi teda hooldekeskuse värava taga passimas. Edasi pages loom ilmselt surnuaia poole. Jahmatav on ka seik, et nähtud ilvesel on vaid kolm jalga.

Vahejuhtum ajas aga kogukonnaliikmed hirmule ja nüüd ei julge enam keegi oma kasse õue lubada, pealegi ollakse ka hirmul, et ilves võib väikese lapsegi maha murda.

Koeru jahimeeste seltsi esimees Rene Järvmägi aga rahustab kohalikke inimesi, sest lapsi ega koeri ilves ei murra. «Tõsi, kassi ta võtab küll maha, kui too talle kerge saagina tundub,» sõnas Järvmägi, kes on Koerus nähtud ilvese juhtumiga kursis ning kinnitab ka seika, et alevis nähti kolme jalaga ilvest. Jahimeeste hinnangul on ilveseid Koeru ümber rohkemgi, ning seda, et nad külade ümber luusimas käivad, näitavad jahimeeste leitud jäljed.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles