Allahinnatud lihakraami tohib sügavkülmas hoida arvatust märksa lühemat aega

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Allahindluskleebisega tooted on hea võimalus veidi raha säästa, aga liiga kauaks lihakraami sügavkülma siiski varuda ei saa.
Allahindluskleebisega tooted on hea võimalus veidi raha säästa, aga liiga kauaks lihakraami sügavkülma siiski varuda ei saa. Foto: Mihkel Maripuu

Soovitus osta spetsiaalse allahindluse sildiga tooteid, mille säilivuskuupäev hakkab lähenema, on säästunipp, mida rahateemalistes sotsiaalmeediagruppides sageli soovitatakse. Kui kaua aga võib sügavkülmas olnud lihatoodet, millel ostmise hetkel oli käes „kõlblik kuni” kuupäev, tervisele ohtu kartmata tarbida?

Näiteks oli pärast pühi poes saada palju erinevaid maitsestatud sea- ja kanalihatooteid, mis olid 30% või isegi 50% alla hinnatud, sest nende realiseerimiskuupäev oli saabumas. Samuti oli müügil hulgaliselt samasuguse sildiga verivorste ja piparkoogitainast. Kui kiiresti tuleks sügavkülma pandud tooteid toiduks tarvitada?

Tallinna Tehnikaülikooli toiduteadlased Kaarel ja Signe Adamberg selgitasid, et kui maitsestatud tooted on müügi ajaks „kõlblik kuni” viimase kuupäevaga, siis on nende tootmisest möödas mitmeid päevi ning päris viimase kuupäevaga toite tuleks süüa võimalikult kiiresti ja sügavkülmutada lühiajaliselt, kuni üks kuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles