Mida pärast pühi potikuusega teha?

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
See meetri kõrgune kanada kuusk osteti aastate eest 20sentimeetrise potikuusena.

 
See meetri kõrgune kanada kuusk osteti aastate eest 20sentimeetrise potikuusena.  Foto: Riina Martinson

Pühad on selleks korraks läbi ja metsast toodud kuusk rändab kas roosidele ja muudele külmaõrnematele taimedele talvekatteks või lõkkesse, aga keerulisem on välja mõelda, mida peale hakata potis kasvavate pisikeste jõulupuudega.

Esmalt tasub vaadata, kelle te üldse koju tõite. Üldjuhul on potikuused pelgalt üheks hooajaks ettekasvatatud puukesed, mis peaksid pärast pühi komposti minema. Eestlane kipub olema aga seda meelt, et kõigel, kui vähegi hing sees, tuleb lasta edasi elada. Nii võib proovida ka neid pisikesi jõulupuid edasi kasvatada.

Kui tahate seda teha toas, otsige okaspuule võimalikult jahe kasvukoht ja aeg-ajalt piserdage oksi veega. Kui teised puud võivad ikka kiratsema jääda, siis araukaaria kasvab toas ilusasti ja võib hea hoolitsuse korral aastateks teile seltsiliseks jääda. See kuuske meenutavate okstega puu tahab valget kasvukohta ja teda ei tohi lasta läbi kuivada. Suveks võib ta viia õue varjulisemasse kohta.

Ülejäänud potis kasvavaid jõulupuid võib proovida õues kasvatada – mõni neist kasvab siin edukalt, mõni on aga meie talvede jaoks liialt külmaõrn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles