Enamus põllumeestest on otsetoetused kätte saanud

maaelu.postimees.ee
Copy
Viljavõtt.
Viljavõtt. Foto: Mailiis Ollino

13. detsembril alustas PRIA otsetoetuste väljamaksmist ning vaatamata vahepeal üles kerkinud probleemidele on enamus toetusrahadest jõudnud klientideni. Uude aastasse jääb umbes 50 põhisissetulekutoetuse taotleja otsuse tegemine.

Neljapäevase seisuga on rohkem kui 13 000 põllumajandustootjale välja makstud ligi 140 miljonit eurot.

"Kuigi pidime 2715 taotleja otsuste tegemise tähtaega algselt pikendama, siis oleme iga päev teinud tööd selle nimel, et ka nende taotlejate otsetoetused jõuaksid otsuseni ja maksmiseni võimalikult kiiresti," sõnas PRIA otsetoetuste osakonna juhataja Tanel Trell.

Uude aastasse jääb tema sõnul orienteeruvalt 54 põhisissetulekutoetuse taotleja otsuse tegemine, sest nende taotlused vajavad koostööd kliendiga või põhjalikumat läbivaatust ja veendumist, et kõik on korras. "Samas suurusjärgus hulk taotlusi on täiendavaks läbivaatuseks ootele jäänud ka varasematel aastatel," kinnitas Trell.

Otsetoetused moodustavad PRIA poolt makstavatest toetustest ligi kaks kolmandikku. Käesoleval aastal on otsetoetuste eelarve üle 196,4 miljoni euro, millest enamus makstakse välja detsembrikuus.

Keskkonnasõbraliku majandamise, mahepõllumajandusliku taimekasvatuse, ökoalade, ökosüsteemiteenuste säilitamise ja mesilaste korjeala toetuse määramise otsused tehakse hiljemalt 12. veebruaril 2024, seemnekartuli kasvatamise otsetoetuse otsused hiljemalt 10. juunil 2024. Eesti maaelu arengukava ja strateegiakava maaelu arengu toetuste otsused kinnitatakse hiljemalt 12. veebruaril 2024.

Taotleja näeb enda toetuse laekumise infot e-PRIA teenuses „Maksed ja võlgnevused“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles