Mulgi vald kutsub uuel aastal Mulgimaad avastama

maaelu.postimees.ee
Copy
Foto: Paul Meiesaar

2024. aastal soovib Mulgi vald pühenduda veel rohkem käsitööpärandi hoidmisele, edendamisele ning kohaliku loomingu väärtustamisele. Saabuval aastal on plaanis rohkelt sündmusi, mis toovad esile kohalike käsitöömeistrite oskused, loovuse ja traditsioonide jätkumise.

Iga üritus on unikaalne ja pakub midagi igale maitsele. Olgu see siis käsitöölaat, kus saab avastada kohalike meistrite loomingut, või meisterdamise töötuba, kus ise võimalus luua midagi erilist – kõik üritused kannavad endas Mulgimaa eripära ja kultuurilist rikkust. 2024. aastal on sellised võimalused käeulatuses, kui otsustate Mulgi piirkonnas seiklema asuda.

Läbi aasta korraldatakse igas Mulgi valla kihelkonnas mitmeid laatasid, kus võib kohata käsitöömeistreid ning leida nende meistriteoste hulgast pea kõike, mida kinkida endale või lähedastele. Mulgimaa annab küll toidupiirkonna tiitli üle järgmisele Eesti piirkonnale, kuid maitseterohke tõotab tulla ka algav hooaeg.

Mulgimaa annab küll toidupiirkonna tiitli üle järgmisele Eesti piirkonnale, kuid maitseterohke tõotab tulla ka algav hooaeg.

Suvel avaneb taas Mulgi valla kodukohvikute maailm, kus saab nautida kõike head ja paremat alates Mulgi pudrust, mis ootab UNESCO vaimse kultuuripärandi tunnustust, kuni kohalike aiasaadustest valmistatud kookideni. Eriti oodatud sündmuseks võib pidada XVI Meefestivali, mis leiab aset Eesti Meepealinnas Karksi-Nuias.

Traditsiooniliselt toimuvatest sündmustest suurimad lisaks Meefestivalile on Mulgimaa Pealinna Akordionfest ja Urissaare Kantri, samuti suve- ning kodukandipäevad ja mitmed spordisündmused.

Kõik on oodatud avastama tõelist kultuuripärandit, mis mitte ainult ei kanna ajalugu, vaid kujundab ka tulevikku. Erinevad sündmused on suurepärane võimalus avastada Mulgi piirkonna varjatud aardeid ning toetada kohalikke käsitöömeistreid ja maitsete loojaid.

JAANUAR

28.01 SulleMulle taaskasutuslaat / Mõisaküla

VEEBRUAR

16.02 Sõbrapäeva meisterdamise töötuba / Mõisaküla

JUUNI

02.06 Eesti-Läti Piirilinnalaat / Mõisaküla

23.06 Karksi Jaanilaat / Karksi

JUULI

12.–14.07 Karksi kihelkonnapäevad / Karksi

18.–21.07 Abja suvepäevad / Abja-Paluoja

AUGUST

1.–4.08 XXXVII Mõisaküla kodukandipäevad / Mõisaküla

9.–10.08 Halliste suvepäevad / Halliste

SEPTEMBER

07.09 Hõimukohvikud / Abja-Paluoja

12.–14.09 XVI Meefestival / Karksi-Nuia

DETSEMBER

07.12 Käsitöömeistrite jõululaat / Karksi-Nuia

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles