Lastel on üle aastate võimalik jälle päriselt sigu näha

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Et sigade Aafrika katku levik kontrolli alla saada, keelustati 2015. aastal nende väljaspidamine. Nüüd on see mõnel juhul võimalik, aga ka sel juhul peavad kõik bioturvanõuded olema kõik täidetud.
Et sigade Aafrika katku levik kontrolli alla saada, keelustati 2015. aastal nende väljaspidamine. Nüüd on see mõnel juhul võimalik, aga ka sel juhul peavad kõik bioturvanõuded olema kõik täidetud. Foto: Ain Liiva

Sigade Aafrika katku tõttu on ohutusnõuded olnud viimastel aegadel nii karmid, et üks 8-aastane laps ei pruugigi olla oma elus päriselt siga näinud, kuigi Eestis kasvatatavate sigade arv on 300 000 ligi.

Sel kevadel rõõmustasid seakasvatajad, et tänu eriloale said Maamessi külastajad uudistada teiste loomade seas ka kahte põrsast, sest juba aastaid on see sigade Aafrika katku ohu tõttu olnud võimatu.

Sigade väljaspidamine keelustati juba 2015. aastal, kui diagnoositi esimesed katkujuhtumid kodusigadel. Selle aasta teine pool tõi aga keeldu mõned erisused, mida on eriti oodanud just turismitalud ja loomapargid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles