Päkapikud külastavad ka farmitöötajaid (1)

Silvi Lukjanov
Copy
Lisaks oma töötajatele peetakse jõuluajal loomigi meeles, sest nii mõnigi piimatootja viib siis lauta lehmadele leiba.

 
Lisaks oma töötajatele peetakse jõuluajal loomigi meeles, sest nii mõnigi piimatootja viib siis lauta lehmadele leiba.  Foto: Kristjan Teedema

Päkapikud tähendavad nii kingikotti, peoõhtut, rahalist preemiat kui ka väljasõitu koos söömaajaga nooblis kohas ja ööbimisega glamuurses hotellis.

Pärnumaal Pärnu-Jaagupi maadel tegutseva OÜ Halinga juht Raul Peetson (pildil) kinnitas, et päkapikud käivad neil igal aastal, niikaua kui tema on ettevõtet juhtinud. See tähendab aasta lõpus kingikotti kõigile töötajatele, ka neile, kes on olnud Peetsoni ajal ettevõtte töötajad.

„Tänavusel jõuluajal läheb jagamisele kingitusi saja ringis ja paljudele viime ka ise kohale,” täpsustas ta.

Kingid säilivad kauemaks

Piimatootjale kohaselt sisaldab kingitus mitmesuguseid piimatooteid, kuid lisaks teisigi jõululauale sobilikke tooteid, ja seda Peetsoni hinnangul kokku saja euro väärtuses.

„Hinnast olulisem on vast paki sisu ja valikut selles peaks olema piisavalt. Tähtis on vast seegi, et säilib tarvitamiseks pikemat aega,” sõnas ta.

Kristliku inimesena on Peetsonil kombeks igal aastal viia jõululaupäeval lauta ka leiba. Samuti tähistavad nad sel päeval ilmale tulevate vasikate sündi.

„Tähistame selles mõttes, et teen neist pilti ja annan kogukonnas laiemalt teada, mitu jõululast meil sündis ja kas rohkem poisse või tüdrukuid,” selgitas ta. Tähtaja järgi on tänavu oodata kümmet jõululast, kuid nagu nende sündidega ikka, selgub kõik jõululaupäeval.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles