Kallas: ministeeriumihoone läheb müüki, rohkem põllumajanduse arvelt kokku ei hoia

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
1934. aastast põllumajandusministeeriumi käsutuses olnud hoone trepikotta sätitud laudadele tõid ametnikud aastate jooksul kogunenud raamatud ja teatmikud, et huvilised neid endale koju viia saaks. “Päris huvitavaid asju leiab siit, kahju oleks need niisama ära visata,” tõdes regionaalminister Madis Kallas.
1934. aastast põllumajandusministeeriumi käsutuses olnud hoone trepikotta sätitud laudadele tõid ametnikud aastate jooksul kogunenud raamatud ja teatmikud, et huvilised neid endale koju viia saaks. “Päris huvitavaid asju leiab siit, kahju oleks need niisama ära visata,” tõdes regionaalminister Madis Kallas. Foto: Sander Ilvest/Postimees/Scanpix Baltics

Tallinna vanalinnas Laia tänava kollases majas on Eesti põllumajandust juhitud pea 90 aastat. Põllumajandusministeeriumi nime asemel ilutseb nüüd hoone fasaadil “Maaeluministeerium” ja tööd juhib hoopis regionaalminister. Muutuste karussell keerleb täistuuridel edasi ja sel ning järgmisel nädalal käib majas suur pakkimine, et jõuludeks ruumid vabastada ja uuel aastal jätkata suures ministeeriumite ühishoones.

Kui Maa Elu teisipäeval pika ajalooga majas ringi uudistas, polnud regionaalminister Madis Kallase kabinetis veel kolimismärke näha. “Minul paluti asjad kokku panna 20. detsembriks,” mainis Kallas ja lisas, et kuna tema on seal kabinetis tööl alles kevadest, siis sahtlitesse palju asju kogunenud pole ja saab kiiresti kolitud.

Jõulud plaanib Kallas veeta perega oma Saaremaa kodus ja seejärel tööle naasta superministeeriumi hoonesse. Milline uus kabinet välja näeb, pole ministril veel aimugi, kuid nendib, et paarisaja ametniku töötingimused muutuvad märgatavalt, kui peavad kolima vanalinna väikestest kabinettidest moodsasse avatud kontorisse, kus ei pruugi oma kindlat töölaudagi olla. “Mulle avatud kontorite süsteem ei istu, omas kontoris on parem keskenduda, aga eks kõigega harjub ära,” tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles