eAgronomi toel majandatakse 1,5 miljonit hektarit

maaelu.postimees.ee
Copy
eAgronomi asutajad Robin Saluoks (vasakul) ja Stenver Jerkku.
eAgronomi asutajad Robin Saluoks (vasakul) ja Stenver Jerkku. Foto: eAgronom

eAgronomi põlluhaldustarkvara ja süsinikuprogramm on laienenud 1,5 miljoni hetkarilise maa-alani. Koostööd tehakse rohkem kui 2500 põllumehega 12 riigist.

„See, et oleme jõudnud 1,5 miljoni hektarini, on igas mõttes suur saavutus, kuid siiski on tegemist vaid esimene etapiga. Oleme maailmas üks suurimaid süsinikupõllumajandusplatvorme ja seejuures pühendunud eesmärgile, et saada Euroopa esmaklassiliseks lahenduseks ning jätkata taastava põllumajanduse innovatiseerimist mitmel erineval tasandil," sõnastas eAgronomi asutaja ja tegevjuht Robin Saluoks ettevõtte blogis.

Alad, millel pooleteist miljonilise tulemuseni jõuti, asuvad nii Baltikumis, Poolas, Hispaanias kui ka mujal Euroopas ning Aafrika riikides – täpsemalt Keenias ja Rwandas.

"Vaatame juba üle ka oma pikemaajalisi kasvueesmärke, kuna 2023. aasta eesmärgid saavutati tegelikult juba novembris. See on suur edasiminek ja fantastiline samm nii meie keskkonna kui ka ühise tuleviku jaoks,” lisas Saluoks.

eAgronomi süsinikuprogramm pakub põllumeestele võimalust saada rahalist kasu jätkusuutlike praktikate rakendamise eest, mis ühtlasi aitavad parandada ka põllumuldade tervist. Samuti on ettevõttel ka rakendus koos digitaalsete tööriistadega, mis aitab põllumajandustootjatel efektiivsemalt majandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles