Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Toidu hind aina tõuseb ja hullem on veel ees (2)

Copy
Üha enam käiakse poes kollaseid allahindlussilte otsimas.
Üha enam käiakse poes kollaseid allahindlussilte otsimas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui jaanuaris pidi hakkliha kilo eest konjunktuuriinstituudi andmeil välja käima 7.49, siis novembris juba 8.03 eurot, viinerid maksid vastavalt 6.66 ja 7.51, kohalikud M-suuruses kümme muna 2.26 ja 2.62 ning suhkur 1.33 ja 1.41.

Viimase seitsme kuu jooksul ehk aprillist novembrini ei ole hinnatase Eestis muutunud, küll aga kallines oktoobriga võrreldes novembris toit. Samas odavnesid mootorikütused, rõivad ning eluase, kirjutas Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik oma analüüsis ja tõdes, et toidu hinna tõus oli ootuspärane, sest toidumüüjad valmistuvad jõuludeks ja järgmise aasta käibemaksu tõusuks.

“Detsembris ja jaanuaris peaksid hinnad taas tõusma. Paljud hinnakirjad vaadatakse üle maksumuudatuste tõttu. Külmad ilmad tõstavad energia hindu. Tarbijate hinnatõusu ootused on viimastel kuudel taas kasvanud,” nentis Elmik.

Märksõnad

Tagasi üles