Targa aiapidaja nutikad abivahendid

Kaup24
Copy
Foto: Pexels

Aia eest hoolitsemine võib võtta peaaegu et täistöökoha. Selleks, et jääks aega oma kaunist aeda nautida, tuleb kasutusele võtta nutikad abivahendid, mis muudavad selle eest hoolitsemise palju kergemaks. Millised on aiatööriistad, mis ei puudu targa aiapidaja kodust?

Robotniiduk säästab sinu aega ja vaeva

Kui palju aega kulub sinul niitmisele? Sõltuvalt aia suurusest, võib muru niitmisele kuluda kuni mitu tundi ja seda tuleb aktiivsel muru kasvamise ajal teha lausa kaks korda nädalas. Robotniiduk hoiab sinu aega kokku ja niidab muru täpselt nii pikaks ja nii sageli kui sina soovid. Kogu selle aja, mille muidu oleksid niitmise alla pannud, saad teha midagi muud, olgu selleks siis toidu ettevalmistamine, raamatu lugemine või kohvitamine oma kõige paremate sõpradega. Või hoopiski lillepeenarde eest hoolitsemine.

Kuidas valida robotniidukit?

Valides robotniidukit, arvesta nii sellega, kui keerukas ja suur aiamaa sul on ja milline on eelarve, mida oled valmis selle soetamiseks kasutama. Selleks tutvu, millise võimekuse robotniiduk on ja suure aia jaoks osta kasvõi kaks tükki, et tagatud oleks alati kaunis muru.

Mida keerukam on maastik, seda võimsam robotniiduk tuleb valida. Näiteks, kui aias on mitmeid künkaid, peab niiduk olema võimeline neist üle minema ja ka nõlva ära niitma. Veendu kindlasti, kas huvipakkuv toode on selleks võimeline.

Paljud iluaiad, kus kasvab puid, põõsaid ja loodud on palju peenraid, võivad muuta niidukil navigeerimise keerulisemaks ja seetõttu tuleks soetada selline robotniiduk, millel on väga head navigeerimise oskused.

Kokkuvõttes, arvesta oma vajaduste ja võimalustega ja leia parim niiduk, mis aitab sul vajamineva töö teostada.

Lehepuhur kiirendab riisumist

Kindlasti mäletad seda suurt lehtede hulka, mis sügise jooksul maha langeb. Kuigi kõiki lehti ei tulegi kokku riisuda, tuleks suurem hulk siiski eemaldada, seda eriti aedades, kus kasvavad suured puud. Vaeva vähendamiseks soovitame võtta appi lehepuhuri, mis kerge vaevaga puhub lehed ühte kohta kokku ja kust saad need komposti tõsta. Lehepuhur võib olla vajalik ka talvel, sest kergema lume saab sellega teedelt, terrassilt ja mujalt aiast eemaldada. Kas pole mitte mugav?

Lehepuhuri valimisel vaata toote kaalu ja võimsust. Oluline on, et seda oleks kerge ja mugav kasutada, sest muidu ei ole sellel mõtet. Raske seadmega töötamine võib olla väsitav ja mitte ergonoomiline. Samuti on oluline, et lehepuhur oleks piisavalt võimas, et suudaks teha kogu töö, mis vaja. Oluline on ka selle akupidavus, sest liiga lühikese pidavusega aku ei anna piisavat tööaega, mis on vajalik lehtede kokku puhumiseks.

Ükskõik, kas sinu aiast on puudu niiduk, lehepuhur, murutraktor või hoopiski väikesed tööriistad, Kaup24 ja Hansaposti valikust leiab kõik aiapidamiseks vajaliku. Avasta tootevalik ja osta mugavalt kodust lahkumata.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles