Jõulupärja valmistamisega saab hakkama ka varasema kogemuseta

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Võõp Stuudio perenaine Maren Vahter koos loo autori valmistatud pärjaga.
Võõp Stuudio perenaine Maren Vahter koos loo autori valmistatud pärjaga. Foto: Kadri Suurmägi

Lihtsa ja kena lauapärja valmistamisega saab hakkama ka varasema kogemuseta ja selle tegemiseks ja kaunistamiseks leiab vahendeid nii koduümbrusest kui sahtlipõhjast. Vahel päris üllatavaid!

Viljandi külje all Viiratsis asuva Võõp Stuudio perenaine Maren Vahter on mulle valmis vaadanud lillepoest soetatud plastvahuga pärjapõhja, mis küll mõeldud eelkõige seadetele, mis vajaksid niiskust, aga sobib kenasti pärja tegemiseks just näiteks minusugusele algajale. „On olemas ka õlest pärjaalus, aga selle vahele punuda on keerulisem. Teeme sellise floristilise pärja, see on sulle lihtsam ja lõbusam,” põhjendab ta.

Lisaks on ta mulle varunud küpressioksi, mis jäävad ka kuivades ilusad rohelised. Pärja võiks tema sõnul teha ka männiokstest, mis okkaid maha ei viska, aga elu esimese pärja puhul oleks hõredam männioks mulle ilmselt katsumuseks.

Lugu kokku leppides panen ette, et kaunistada võiks pärga vahenditega, mis kodus olemas on. See mõte sobib ka Marenile – on ju tema stuudio näol tegu taaskasutus- ja koolituskeskusega. Nii kahmangi kaasa paelajuppe, pitskangajääke, puidust lumehelbeid kunagistest kaunistustest ja portsu üllatusmunadest saadud loomakesi. Kui need lauale laotan, tundub kohe, et kõike seda on korraga liiga palju. Aga näis!

Pärjapõhi on peamine

Kõigepealt tuleb valmis saada pärjapõhi. Maren juhendab, kuidas sobivaid pisteoksi lõigata ja neid pärjapõhjale kergelt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles