Moodne jõulupakk sisaldab talutoitu

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Korvitäis natuke erilisemat söögipoolist sobib alati kingituseks.
Korvitäis natuke erilisemat söögipoolist sobib alati kingituseks. Foto: Shutterstock

Tuhanded kingipakid peidavad tänavu endas Eesti taludes toodetud toitu: juustu, hoidiseid, teed, veini – ühest küljest on sisu eriline, mida ­tavapoest ei saa, teisalt väga praktiline valik sel keerulisel ajal.

Väiketootjad on turul nii suurte ettevõtete kui eraisikute seas pead tõstva trendi ära tabanud ja nii leiab praegu internetist kümneid e-poekesi, kus spetsiaalselt jõuludeks kokkupandud kinkekomplektid müügil.

Töötajatele maitsev üllatus

Teesegusid ja hoidiseid pakkuva Tamme talu ürdiaia perenaise Heli Viedehofi sõnutsi hakkasid ettevõtted jõulupakkide tellimusi saatma juba septembrist. „Tellimusi on tõesti päris palju,” kostub telefonist tema rõõmus hääl. „Ettevõtted on juba ära tellinud ja eraisikud on hakanud tellima. Ülikiire aeg on praegu. Moosipott huugab hommikust õhtuni ja üks päkapikkude töötuba on meil siin pakkide sidumise ja posti viimisega.”

Mida suurem tellimus, seda varem see ära tehakse. Tellijate seas on nii eraettevõtteid, riigiasutusi kui ka välismaiseid ettevõtteid. Tellitakse pakke nii oma töötajatele kui koostööpartneritele.

Oma juustudega tuntust kogunud Nopri talu on jõule silmas pidades kokku pannud paarkümmend eri hinnaklassis ja sisuga kinkekorvi. Talu tegevjuht Karl Niilo rääkis, et kui seni olid pakkide tellijad peamiselt ettevõtted, siis sellest nädalast on ka eraisikute huvi selgelt tõusus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles