Skip to footer
Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi
Saada vihje

Friikad, millega lapsi köögivilju sööma petta

Porgandifriikad näevad välja ja maitsevad nagu bataadifriikad.

Vähe on lapsi, kes oma lemmiktoitude edetabelis  ei nimetaks friikartuleid, ja söögikohti, mille lastemenüü ei sisalda friikaid. Selle eelistusega võitlemine eeldab raudseid närve, aga võib ka heaga ja ehk väikese pettusegagi lapsed köögivilju sööma meelitada.

Sotsiaalmeedias keerlevad videod, mis õpetavad hoopis porgandist friikaid tegema. Mis muud, kui proovisime oma peres järele. Olgu kohe öeldud, et pelgalt proovimiseks see ei jäänud ja veel hiljemgi on laps ise porgandifriikaid teleka ees näksimiseks valmistanud.

Porgandifriikate tegemiseks tuleks juurikad esmalt koorida, aga kui tegu ilusa koorega, siis ei pea end sellega vaevama hakkama. Viiluta juurikad kuni sentimeetripaksusteks kangideks, aga mida peenem, seda kiiremini küpseb. Nüüd on aeg maitsete lisamiseks.

Kui on sooviks porgandi maitse ära peita, siis ei tasu maitseainetega kokku hoida. Maitseained võib valida oma eelistuse järgi, aga kindlasti tasub kasutada jahvatatud paprikat. Soola võib, aga ei pea panema. Hea oleks ka pisut õli peale piserdada.

Nüüd ahju. Lihtne on neid friikaid teha kuumaõhufritüüris – 15 minutit ja valmis. Tavalises ahjus kulub 200 kraadi juures 20–25 minutit.

Välja näevad friikad väga ilusad, maitsevad ka hästi. Kartulist tehtutega neid muidugi segi ei aja, aga bataadifriikatega täiesti vabalt.

Veel soovitatakse friikaid teha näiteks peedist ja suvikõrvitsast.

Kommentaarid
Tagasi üles