Kuidas läheb põllumajandustehnika ettevõtetel?

Silvi Lukjanov
Copy
Traktorid AS Taure hoovil Türil. 
Traktorid AS Taure hoovil Türil. Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja

Baltic Agro Machinery juhatuse liige, müügi- ja teenindusdirektor Marek Tamm tõdes, et vee peal püsimiseks tuleb praegu palju rohkem pingutada kui viimastel aastatel.

„Oleme kiiresti liikunud müüja turust ostja turule ja see on tekitanud surve olla oma toodete pakkumisel senisest leidlikum ja aktiivsem,” sõnas ta. Nii peab ta Baltic Agro Machinery plussiks pikka ajalugu ja klientide usaldust. „Meil on laiaulatuslik hooldusvõrgustik ja kolm haru – põllumajandus-, metsa- ja ehitusmasinate müük ja järelteenindus.”

Ka OÜ Agriland juhataja Aren Põder märkis, et müük läheb raskelt, sest põllumeestel pole hea aasta. „Ostuhuvi küll on, aga võimalused on piiratumad kui eelmisel aastal. Loodame, et põllumeestel hinnad tõusevad ja siis on meilgi elu ilusam.”

ASi Taure juhatuse liige Toomas Jürgen ütles, et kuigi uute traktorite müügiga on nad vabariigis teisel kohal, siis tulevik on keeruline. „Arvulised näitajad on meil 2023. aastal võrreldes eelmisega isegi head, kuid kliendid on muutunud hästi ettevaatlikuks.”

Jürgen mõistab, et suvine kuivus mõjus põllumeestele kõvasti, teraviljakasvatajale lisaks veel kalli hinnaga ostetud väetis. „Kui saak jäi kuni poole väiksemaks, siis sellega ongi raske toime tulla. Nii on mõistetav, et traktoripargi uuendamine lükatakse pigem edasi,” sõnas ta. Positiivsena tõi ta välja, et oktoobris ostsid väiksemaid traktoreid kommunaalettevõtted ja nende tehnikat ostavad ka turbatootjad. „Tegutseme turul 1992. aastast ja usume, et aina rohkem aitavad meid kogemused. Vaid üksikud ettevõtted saavad oma klientidele sellist kindlust pakkuda,” lausus Jürgen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles