Uue nutitelefon või tahvelarvuti jaoks taotleb toetust üle 400 kaluri

maaelu.postimees.ee
Copy
Nutitelefon.
Nutitelefon. Foto: Eero Vabamägi

Kalapüügiandmete elektrooniliseks esitamiseks vajalike seadmete soetamiseks taotleb toetust 457 kalurit. Toetus on tarvilik, sest uuest aastast muutub kalurite jaoks püügiandmete sisestamine elektroonseks.

Uuest aastast hakkavad kalurid püügiandmeid sisestama selleks loodud rakenduse ehk PERKi kaudu. Et üleminek toimuks sujuvalt, oli rannapüügiga tegelevatel kaluritel võimalik sobiva nutiseadme hankimiseks taotleda PRIAst toetust. Soetatav seade võib olla näiteks nutitelefon või tahvelarvuti.

Sel kolmapäeval lõppeski PRIAs kalapüügi andmete elektrooniliseks esitamiseks seadme ostmise toetuse taotluste vastuvõtt. Taotluse esitas 457 rannapüügiga tegelevat kalurit ning toetust taotletakse 532 seadme hankimiseks.

PRIA arengutoetuste osakonna juhataja asetäitja Merle Juur ütles, et 532 taotlust on PRIAs kalanduse valdkonna suurim taotluste arv läbi aegade. „Hea on näha, et kalurid on uuele teavitamise süsteemile ülemineku osas innukad, ning oleme rõõmsad, et saame sellel teel abiks olla,“ lisas Merle Juur.

Taotletav toetussumma on kokku üle 151 000 euro. Lõppenud taotlusvooru eelarve on 259 475 eurot ja toetuse maksimaalne suurus ühe seadme kohta on 300 eurot.

PRIA teeb taotluse rahuldamise või rahuldamata jätmise otsuse 30 tööpäeva jooksul pärast taotluse esitamise tähtaega. Toetuse väljamaksmiseks peab toetuse saaja pärast seadme ostmist ja selle eest täielikku tasumist PRIAle hiljemalt 31. detsembril 2023 esitama maksetaotluse koos abikõlbliku kulu tegemist tõendava dokumendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles