Milliste koduste ravimtaimedega viiruseid ennetada ja ravida?

, Karepa ravimtaimeaia perenaine
Copy
Gripihooajal soovitab Katrin Luke süüa võimalikult palju salateid ja toorest toitu – kõike loomulikult kodumaist: karulauku, mädarõigast, õunu, pohli, jõhvikaid, mustasõstramarju, hapukapsast ning muid hapendatud aia- ja metsasaadusi.
Gripihooajal soovitab Katrin Luke süüa võimalikult palju salateid ja toorest toitu – kõike loomulikult kodumaist: karulauku, mädarõigast, õunu, pohli, jõhvikaid, mustasõstramarju, hapukapsast ning muid hapendatud aia- ja metsasaadusi. Foto: Erik Prozes

Et praegusel viiruste kõrghooajal mitte haigeks jääda, tasub organismi turgutada kodumaiste vitamiinirikaste marjadega, mineraalide ja eeterlike õlide poolest rikaste maitsetaimede, puhta toidu, kvaliteetse mee ja hea unega – need on tervise hoidmise alused. 

Kindlasti tuleks palju liikuda väljas valguse käes ja värskes õhus – see on paremgi kui D-vitamiini kapslid. Iga päikesekiir tuleb kinni püüda nii loodusest kui ka elust!

Milliseid taimi siis organismi turgutamiseks kasutada? Üks tõhusamaid abilisi organismi vastupanuvõime tugevdamisel on C-vitamiini-rikas kibuvitsamari. Lisaks C-vitamiinile on kibuvitsas rohkelt mineraale ja karotiine, mis aitavad limaskestadel taastuda. Kibuvitsamari aitab organismil võidelda haigusi tekitavate mikroobide vastu ja neid hävitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles