Maailmavaateline kokkupõrge: linnast maale kolinud inimesed tahtsid lehmakelli keelustada

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Kui kujutada mõttes ette Šveitsi lehmi, siis on neil kaelas ikka kõlisev lehmakell. Mida aga teha, kui see kohalikele enam ei meeldi? Pilt on illustratiivne.
Kui kujutada mõttes ette Šveitsi lehmi, siis on neil kaelas ikka kõlisev lehmakell. Mida aga teha, kui see kohalikele enam ei meeldi? Pilt on illustratiivne. Foto: DENIS BALIBOUSE

Kas mäletate, kuidas mõni aasta tagasi peeti Prantsusmaal kohtuprotsessi ühe kuke üle, kes häiris linnast maale kolinud inimesi oma kiremisega? Sarnane lugu juhtus ka Šveitsi külas, aga seekord on arutluse all vaat et üks Šveitsi sümbolitest.

Rakletijuust, maalähedased majakesed, lumised mäed ja kõlisevad lehmakellad: kõik need on traditsioonilised Šveitsi idülli sümbolid. Kuni kõlisevate lehmakellade hääl muutus väljakannatamatuks kahele äsja Aarwangenisse saabunud paarile, kes kaebasid külanõukogule, paludes kellad öösel eemaldada. See aga tekitas kohalikes vastureaktsiooni ja nende kaebuse peale algatas rühm elanikke kampaania hoopis lehmakellakõlina toetamiseks, vahendab Euronews omalaadset lugu.

Aarwangen asub Šveitsis Aare jõe kaldal, kust avaneb vaade Berni Alpidele, asulas on keskaegne loss ja traditsioonilised talumajad. Aarwangen on meelitanud elama linnaelanikke Bernist, Zürichist ja Baselist, mis on sealt vaid tunni kaugusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles