Parim taimekasvataja paistis silma selge tulevikuvaatega

maaelu.postimees.ee
Copy
Regionaalminister Madis Kallas (vasakult), parim taimekasvataja 2023 Ranet Roositalu, MESi juhatuse liige Meelis Annus.
Regionaalminister Madis Kallas (vasakult), parim taimekasvataja 2023 Ranet Roositalu, MESi juhatuse liige Meelis Annus. Foto: Rain Nirgi

Maaelu Edendamise Sihtasutus (MES) andis eile, 9. novembril Harjumaal Siidrifarmis Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja lõikuspeol üle 2023. aasta aunimetused parimatele maamajandusvaldkonna tegijatele.

Parima taimekasvataja aunimetuse pälvis Ranet Roositalu Joosepi Talu OÜst. „Augustis toimunud parima taimekasvataja valimise konkursil külastasime nelja omanäolist aiandustootjat. Ranet Roositalu tõusis esile oma selgete tulevikuplaanide poolest ning innovaatiliste tootmisvõtetega. Ta on otsinud parimaid aianduse praktikaid naaberriikidest ja kohandanud need Eesti oludesse, mille tulemusena suudab ta ettevõtte arendamiseks kasumit teenida,“ ütles MESi juhatuse liige Meelis Annus. „Tänan ka teisi kandidaate konkursil osalemast ja selle eest, et nad eestlasi kohaliku toidu ja lilledega varustavad.“

Parima taimekasvataja nominendid olid ka kartulikasvataja Kulle Põldmaa K & G Saarelt OÜst, kurgikasvataja FIE Kuido Paimla ning lillekasvataja Getriin Hermlin Rikets Tootmine OÜst.

Parima maamajanduseriala õppejõu aunimetuse pälvis Katrin Laos Tallinna Tehnikaülikooli toidu- ja biotehnoloogia osakonnast. „Katrin Laos on hea näide sellest, kuidas teadustöö ja maamajandus omavahel ühendada, ta on uurinud erinevaid toiduvaldkonna küsimusi ning teinud koostööd erialaliitude ja ettevõtjatega. Ülikoolis arendab ta toidutehnoloogia- ja toiduarenduse valdkonda," sõnas ta.

Regionaalminister Madis Kallas (vasakult), parim maamajanduseriala õppejõud 2023 Katrin Laos, MESi juhatuse liige Meelis Annus.
Regionaalminister Madis Kallas (vasakult), parim maamajanduseriala õppejõud 2023 Katrin Laos, MESi juhatuse liige Meelis Annus. Foto: Rain Nirgi

Parima maamajanduseriala õpilase aunimetuse sai Jaagup Kask Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolist põllumajanduse erialalt. "Jaagup Kask on pühendunud põllumajanduseriala õpilane, kes on oma põhjalikkuse ja tehnikahuviga eeskujuks paljudele kaasõpilastele,“ ütles MESi juhatuse liige Meelis Annus.

Regionaalminister Madis Kallas (vasakult), parim maamajanduseriala õpilane 2023 Jaagup Kask, MESi juhatuse liige Meelis Annus.
Regionaalminister Madis Kallas (vasakult), parim maamajanduseriala õpilane 2023 Jaagup Kask, MESi juhatuse liige Meelis Annus. Foto: Rain Nirgi

MES tunnustab parimaid maamajanduseriala õpetajaid ja õpilasi aastast 2001 ning parimat taimekasvatajat aastast 2014. Parima maamajanduseriala õppejõu aunimetusega kaasneb skulptuur „Õpetaja Laur“ ning parima taimekasvataja (aiandustootjate kategoorias) aunimetusega skulptuur „Naeri tõmbamine“. Skulptuuride autor on Tauno Kangro.

Maaelu Edendamise Sihtasutus soovib toetada ja elavdada Eesti maapiirkonna ettevõtlust ja kujundada maaelu mainet. Aunimetuste väljaandmise eesmärk on tunnustada tegusaid inimesi, kes annavad panuse maaelu maine kujundamisse ja on teistele eeskujuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles