EDUKAS MAAKOHT: Imavere elu pulbitseb ettevõtluse rütmis

Kuido Saarpuu
Copy
Mööda­sõitjaile on ­Tikupoiss ­ilmselt väga tuttav paik.
Mööda­sõitjaile on ­Tikupoiss ­ilmselt väga tuttav paik. Foto: Dmitri Kotjuh

Uus üürimaja, Tikupoisi restoran, suured puidutööstused – kuigi Kesk-Eestis asuvat Imaveret oleks võinud oodata väljasureva maa-asula saatus, on asjad läinud vastupidi. Töökohtade vähesuse asemel on töökätest hoopis puudus, samuti nendele töökätele sobivatest elupindadest.

26 aastat Imavere vallavanem olnud ja praeguse ühendvalla, Järva valla volikogu aseesimees Jüri Ellram pakkus, et Imavere eduloo taga on õigel ajal tehtud õiged otsused. ­„Nimelt õnnestus meil munitsipaliseerida terve rida maa-alasid ja paljud tehased ongi tulnud just kunagisele vallamaale,” sõnas ta.

On lootust kasvada

Teise asjaoluna tõi Ellram välja kogukonna kaasamise. „Olgu see müra, lõhnad või midagi muud, inimestega tuleb kohtuda, rääkida ja neilt hirmud maha võtta,” sõnas kauaaegne omavalitsusjuht. „Näiteks oli ettevõtjatel plaan Imaverre rajada puiduimmutustehas. See sai meilt punase tule, sest inimeste elukeskkond ei tohi halvaks muutuda.”

Jüri Ellram kinnitas, et Imaveres ei ole enam ammu mitte tööpuudus, vaid töökäte puudus. „Et piirkond saaks areneda, peaks meil praeguse ühe üürimaja asemel olema paar maja juures.”

Imavere kui tööpiirkonna kuulsus on Ellrami sõnul kaugelt üle Järva valla ja Järvamaa piiride.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles