Alustavad naisettevõtjad hakkavad auhinnaraha peale "pitchima"

Copy
Viimasel koolituspäeval saadi teadmisi ettevõtlusest, pitchimisest, investorite kaasamisest ja toimus avaliku esinemise koolitus.
Viimasel koolituspäeval saadi teadmisi ettevõtlusest, pitchimisest, investorite kaasamisest ja toimus avaliku esinemise koolitus. Foto: Tartu Biotehnoloogia Park

Esmakordselt Eestis tehtav põllumajandussektori naisettevõtjatele mõeldud EWA (Empowering Women in Agrifood) programm hakkab lõpusirgele jõudma. Programmist saavad osa alustavad naisettevõtjad, et toetada ja arendada olemasolevaid äriideid ning vähendada soolist ebavõrdsust põllumajandus- ja toidusektoris, ning see korraldatakse Tartu Biotehnoloogia Pargi ja programmi EIT Food RIS koostöös.

Laupäeval, 28.oktoobril toimus Tartu Loodusmajas EWA Eesti programmi viimane koolitus, mille üks eesmärk oli anda viimane lihv 18. novembril toimuva finaalvõistluse esitlustele. Oma ala tipud jagasid teadmisi ettevõtlusest, pitching'ust, investorite kaasamisest ja toimus avaliku esinemise koolitus.

Finaalüritusel peab iga naine esitlema 5-minutilise pitch'i jooksul oma äriideed ja -mudelit. Oluline on muu hulgas välja tuua, milliseid regionaalseid või globaalseid probleeme püütakse lahendada, milles seisneb äriidee innovaatilisus ja milliste vahenditega tegevused läbi viiakse.

Koolituspäeva alustas Eesti Asutajate Seltsi juhatuse liige ja üks loojatest Triin Kask, kes oma isikliku loo kaudu viis kuulajad ühe kõrgelennulise teekonna erinevatesse etapidesse, rääkides ausalt nii ebaõnnestumistest ja läbipõlemisest kui ka rõõmudest, mis on kaasnenud idufirmade asutamise ja juhtimisega.

Teiste hulgas pani viimasel koolituspäeval investor ja koolitaja Kalev Kaarna programmis osalevad naised mõtlema edukuse alustele – kui suur peaks olema ettevõtte käive, et lugeda end edukaks, või mitu õnnelikku klienti peaks olema selleks, et defineerida ennast eduka ettevõtjana. “Ettevõtluse teekonnal on palju raskusi, mida ei ole alati võimalik ette näha. Hea on alustada kohe, enne kui raskused kohale jõuavad. Eduka ettevõtte eeldus on võimalus selle juhina end paariks kuuks töölt vabaks võtta, vastasel juhul oled loonud endale lihtsalt töökoha, mis eeldab pidevat kohalolu. Oluline on tunda oma turgu, teinekord on superheal ideel hoopis teine väljund ja teisalt, iga idee võib viia uutesse kujuteldamatutesse valdkondadesse,” kõlasid mõned tema mõtted.

Koolituspäeva viimases osas esitlesid kõik programmis osalevad naised oma äriideed 5minutilise pitch'i raames, millele andis tagasisidet avaliku esinemise koolitaja Vaido Mikheim.

Koostöös oma personaalse mentoriga toimub nüüd pitch'ide täiendamine ja tehakse viimased ettevalmistused programmi finaalürituseks, mis toimub 18. novembril V SPA Konverentsikeskuses Tartus. Üritus on avalik ja sinna on oodatud investorid ja avaliku sektori esindajad, ettevõtjad ja kõik huvilised, keda kõnetavad innovaatilised lahendused toidu- ja põllumajandussektoris.

Finaalüritusel selguvad kaks parimat naist. Esimese koha võitja saab 10 000 € ja teise koha võitja 5000 € toetust oma äriidee edasiarendamiseks.

Finaalüritusele on võimalik registreeruda SIIN ning rohkem infot finaalürituse programmi kohta leiab Tartu Biotehnoloogia Pargi veebilehelt

Mis on EIT Food?

EIT Food, üks Euroopa Innovatsiooni- ja Tehnoloogiainstituudi innovaatikakogukondadest, on üle-euroopaline toidusektori ettevõtlusele ja innovatsioonile keskendunud konsortsium.

Innovatsiooni ja ettevõtluse edendamiseks kogu Euroopas loob EIT Food mitmeid toidusektori osapooli kaasava uuendusliku kogukonna, mis koosneb erinevatest toidusektori partneritest.

Euroopa Innovatsiooni- ja Tehnoloogiainstituudi (EIT), sõltumatu Euroopa Liidu asutuse toel investeeritakse projektidesse, organisatsioonidesse ja üksikisikutesse, kes jagavad EIT Foodi eesmärke tervisliku ja jätkusuutliku toidusüsteemi arendamise nimel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles