Põllumajandustehnika läheb aina targemaks

Teele Üprus
, Maa Elu peatoimetaja
Copy

Novembri keskpaigas toimub Hannoveris üle aastate taas suur tehnikanäitus Agritechnica, mis omakorda tähendab, et põllumajandustehnika tootjad on kõvasti vaeva näinud, et uue ja kasulikuga välja tulla.

Enne Agritechnicat aga teevad mitmed suured ettevõtjad veel eraldi pressikonverentse, kus kõige uhkemaid uuendusi ajakirjanikele üle Euroopa või miks mitte ka üle maailma tutvustatakse. Ühel sellisel, Amazone pressikonverentsil Saksamaal Osnabrücki lähistel käis ka Maa Elu.

Kui klassikalisel pressikonverentsil istuvad ühe laua taga kõnelejad, kel midagi tähtsat öelda, ning nende vastas kuulajad, siis tehnika pressikonverents nägi teistmoodi välja. Jah, kuulajad istusid küll n-ö lava ees suurtel tribüünidel, ent lavale toodi ükshaaval kogu ettevõtte tehnika, mille uuendusi insenerid tutvustasid. Selle kõige saateks masinamüra, hoogne muusika ja suured ekraanid. Kahjuks andis ilmataat Eesti põllumehele juba tuttava panuse ehk et enamiku ürituse ajast sadas vihma, alles lõpupoole hakkas päike piiluma. Hea seegi, sest see andis võimaluse kohale saabunud Euroopa ajakirjanikel masinaid parema nurga alt pildile püüda.

Kes Amazone tegevusega kursis pole, siis ettevõte toodab väetamiseks, taimekaitseks, külvamiseks ja mullaharimiseks mõeldud haakeseadmeid. Välja arvatud iseliikuv taimekaitseprits, millele ei ole ette eraldi traktorit tarvis.

Vähemaga rohkem

Mis siis ettevõttel uudist?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles