Kalurid saavad toetust nutitelefoni või tahvelarvuti ostmiseks

maaelu.postimees.ee
Copy
Nutitelefonid.
Nutitelefonid. Foto: Eero Vabamägi

25. oktoobrist 8. novembrini võtab PRIA rannapüügiga tegelevatelt kaluritelt vastu kalapüügi andmete elektrooniliseks esitamiseks seadme ostmise toetuse taotlusi. Taotlusi saab esitada e-PRIAs.

Toetus aitab rannikumeres kalapüügiga tegelevatel kutselistel kaluritel lihtsustada kohustuslike kalapüügiandmete esitamist elektroonilisel teel.

„Uuest aastast hakkavad kalurid püügiandmeid sisestama selleks loodud rakenduse ehk PERKi kaudu. See tähendab, et andmete sisestamine muutub elektroonseks. Et üleminek toimuks sujuvalt, on rannapüügiga tegelevatel kaluritel võimalik sobiva nutiseadme hankimiseks taotleda PRIAst toetust," sõnas PRIA arengutoetuste osakonna juhataja asetäitja Merle Juur.

Ka on kaluritele toimunud koolitused, kus õpetati, kuidas taotlust esitada ning loodame, et koolitusel saadud teadmised aitavad kliente nii taotlemise kui ka maksetaotluse esitamise juures.

Toetust saab taotleda sellise seadme ostmiseks, mida on vaja kliendirakenduses kaluri kalapüügiloa alusel toimuva kalapüügi andmete elektrooniliseks esitamiseks. Käesoleva toetuse raames toetatakse kas nutitelefoni või tahvelarvuti soetamist.

Toetust saavad taotleda ettevõtjad, kellele on toetuse taotlemise aastaks väljastatud kaluri kalapüügiluba kalapüügiks merel.

Algava taotlusvooru eelarveks on planeeritud 259 475 eurot. Toetuse maksimaalne suurus ühe seadme kohta on 300 eurot ja taotleja saab soetada maksimaalselt ühe seadme iga talle antud ning toetuse taotlemise hetkel kehtiva kaluri kalapüügiloa kohta.

PRIA teeb taotluse rahuldamise või rahuldamata jätmise otsuse 30 tööpäeva jooksul pärast taotluse esitamise tähtaega. Toetuse väljamaksmiseks peab toetuse saaja pärast seadme ostmist ja selle eest täielikku tasumist PRIAle hiljemalt 31. detsembril 2023 esitama maksetaotluse koos abikõlbliku kulu tegemist tõendava dokumendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles