Kesk-Eestis alustati teraviljaterminali ehitust

Kuido Saarpuu
Copy

Eesti aktiivseima maanteeliiklusega kohta, Kesk-Eestisse otse Mäo viadukti ehk Tallinna-Tartu ja Pärnu-Rakvere maantee ristumiskoha kõrvale on kujunemas uus tööstusala. Esimesena läks sel sügisel lahti suure teraviljaterminali ehitus.

„Seinad ja kogu platsitöö, mida praegu näha võib, on tõesti Kevili viljaterminali ehitus,” kinnitas uudishimulikule küsijale Mäo Investi juhataja Enno Vaab. „Teed ja trassid on Mäo Investi tellimus ja algatus koostöös Kevili ja Woodmani mööblitööstuse omanikuga ning riigi piirkondade konkurentsivõime tugevdamise investeeringute toetusega.”

Oluline laiendus

Vaab sõnas, et Mäo tööstus­küla laienemine on omamoodi märgiline samm. „Meile meeldis mõte hoida tööstusalad koos, kuid eks ootasime seda arendust ikka väga kaua,” märkis ta.

Tööstusala laiendusel on kommunikatsioonid veetud ja teed valmis. Nagu öeldud, jõudis esimesena ehitamiseni põllumeeste ühistu Kevili. Need seinad, mis kerkivad, on rajatava teraviljalao vaheseinad.

Kevili juhataja Hannes Prits selgitas, et ehitamisega hakkasid nad pihta septembris. „Näeme Kesk-Eestisse laienemises arvestatavat perspektiivi – piirkond on põllumajanduslikus mõttes väga atraktiivne. Samuti on logistiline asukoht super,” põhjendas ta.

Teraviljaladu on valmivast viljaterminalist vaid üks kahest puistelaost. Rajatavasse kompleksi peaksid veel mahtuma mahutipark, kaalumaja, kontor ja kuivati. Investeeringu suurusjärk on kümmekond miljonit eurot. „Kompleks tuleb päris suur ja praegu tegeleme alles esimese etapiga. Meil on olemas ka laiendusplaanid,” avaldas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles