Kas riisuda lehti või mitte? Loomulikult riisuda (1)

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Puulehtede riisumisele jagub nii plusse kui miinuseid, kuid tavalises koduaias tasub see töö enne talve siiski ära teha.
Puulehtede riisumisele jagub nii plusse kui miinuseid, kuid tavalises koduaias tasub see töö enne talve siiski ära teha. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Mida sügis edasi, seda enam levib end loodussõpradeks pidavate inimeste seas mõte, et puulehti pole vaja riisuda, las imeilus värviline vaip kaunistab maad ja kõduneb kevadeks mullarammuks. Iga vähegi kogenud aiapidaja vaid muigab selle eluvõõra lähenemise peale.

Miks? Esiteks soovime küll kaua kaunist lehevaipa nautida ja juba on lehed kollast, oranži ja punast värvi minemas ning puude alla moodustuv vaip on tõesti imeilus, paraku jagub seda ilu heal juhul nädalaks või paariks. Kui miinuskraadid ja vihmhood üle käivad, muutub puudealune õige pea määrdunudpruuniks, ligaseks ja jala all libedaks.

Jah, riisumisega ei pea kiirustama, õige on esmalt puulehtede värvidemängu nautida ja lasta lastel lehtedes hullata, kuid see ilu kaob üsna kiiresti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles