Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Väikese mädaplekiga õunte söömist võiks vältida

Copy
Koduaia õunad.
Koduaia õunad. Foto: Elmo Riig

Aiast või õunakeldrist väikese mädaplekiga õuna leides tahaks noa haarata, plekiga koha ära lõigata ja ülejäänud õuna ära süüa. Miks seda siiski teha ei tasuks?

Kuigi koduaia õunte äraviskamine, eriti talvel, kui neid vähem saada, tundub raiskamine, tuleks seda mädaplekis sisalduva kahjuliku ühendi tõttu siiski teha.

Põllumajandus- ja toiduameti toiduosakonna juhtivspetsialist Jelena Sõgel selgitas, et mädanemistunnustega puu- ja köögiviljadest ning teraviljast, kuid peamiselt siiski õuntest ja neist valmistatud toodetest on leitud mükotoskiini patuliini.

Tagasi üles