Kas Lätti tasub toidukaupa ostma minna? (1)

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Köögiviljad on meiega enam-vähem samas hinnaklassis.
Köögiviljad on meiega enam-vähem samas hinnaklassis. Foto: Riina Martinson

Laupäeval oli Pärnu kaubanduskeskuste parklates näha kümneid Läti numbrimärgiga autosid. Miks lõunanaabrid siia ostlema tulevad, kas tõesti on meie hinnatase odavam? Mis muud, kui pühapäeval autole hääled sisse ja ise asja kontrollima.

Põikasime korra sisse Ainaži toidupoodi, pilt justkui sama, mis meilgi. Uue nädala põhilise toidukorvi ostsime siiski Salacgriva Top‘i poest. Kuna hinnad on viimastel kuudel aina ülespoole kerinud ja siis mõne end soodsama kauba kohana tutvustavas poes ka osas kaubagruppides allapoole kukkunud, on raske kindlalt väita, kus soodsam on. Meie pere toidukorvi põhjal tundus, et rahalist võitu küll ei tulnud, pigem vastupidi. Huvitava kogemuse sai aga ikka.

Köögiviljalettidel jäi silma, et Leedu lühike kurk maksis kampaaniapakkumises 1.79 – siinses Maximas oli vähemalt hiljuti tavahind sel kurgil sama. Läti pikka kurki pakuti 99 sendiga, kuid need nägid heledad ja üldse mitte isuäratavad välja. Porgandid maksid 79 ja 89 senti. Peakapsa kampaaniahind 39 senti tundus Eestis küsitavast hinnast oluliselt soodsam. Arbuus 79 senti ja melon 1.39. Kokkuvõttes oli köögi- ja puuviljalett suhteliselt niru väljanägemisega ja seal midagi ostma ei ahvatlenud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles