Proovime järele, kuidas maitseb tammetõrukohv (1)

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Tammetõrukohv tuleb kakaovärvi.
Tammetõrukohv tuleb kakaovärvi. Foto: Riina Martinson

Tammetõrusid on tänavu erakordselt palju ja pargis jalutades kutsuvad murule potsatavad tõrud end kaasa võtma. Lastega tammetõruloomade meisterdamine pole aga ainus viis neid kasutada, vaid saab isegi kohvi ja pannkooke teha.

Pannkoogiretsepti jagas Maa Elule Räpina aianduskooli õpetaja Toivo Niiberg ja selle lisame loo lõppu, aga tammetõrukohvi proovisime ise ka valmistada. Mingit retseptist kinni hoidmist see ei eeldagi: korjake tõrusid, koorige, kuivatage ja taguge siis väikesteks tükkideks. Nüüd röstige need ütlaselt pruuniks ja jahvatage puruks.

Korjasin paar peotäit tammetõrusid, terava noaga lõigates koorisin ära, hakkisin sisu umbes kohviubade suuruseks ja panin kuivama. Viis päeva hiljem kallutasin hakitud tõrud pannile ja röstisin keskmisel kuumusel umbes 10 minutit. Nüüd olid tõrud heledamate kohviubade värviga, valasin need kohviveskisse ning minuti pärast oli helepruun jahu valmis, millest siis pätikohvi tegin: kaks teelusikatäit jahu tassi põhja ja kuum vesi peale. Mõni minut ootamist ja aeg proovida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles