Olustveres selgub tänavune põllumajanduse tippjuht

maaelu.postimees.ee
Copy
Konverentsist on kujunenud põllumajanduses otsustajate ja mõttekaaslaste iga-aastane suursündmus.
Konverentsist on kujunenud põllumajanduses otsustajate ja mõttekaaslaste iga-aastane suursündmus. Foto: Oleg Harchenko

Reedel, 29. septembril toimub Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolis 18. korda konverents “Põllumees kui tippjuht”. Tänavuste teemade hulka kuuluvad muu hulgas julgeolek ja Ukraina sõja mõju Euroopa Liidu põllumeestele. Räägitakse ka tehisintellekti mõjust, tööjõust ning digitaalsest agronoomiast. Konverentsil tunnustatakse 11. korda ka põllumajandussektori tippjuhti.

Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli direktori Arnold Pastaku sõnul on konverentsist kujunenud põllumajanduses otsustajate ja mõttekaaslaste iga-aastane suursündmus, kus jagatakse ideid ning vaadatakse üheskoos tulevikku.

„Eesti põllumajanduses tegutseb nii palju tublisid ja ettevõtlikke põllumehi, kes kõik tegutsevad selle nimel, et hoida toidutootjate konkurentsivõimet ja elujõulisust. Maailm on aga kiires muutuses ning see tähendab ka meie põllumajandus- ja toidutootmisele uusi väljakutseid, mis sektorit paratamatult mõjutavad,“ ütles Pastak.

Swedbanki põllumajandussektori juhi Brit Padjuse sõnul on tegemist väga hinnatud konverentsiga. Arutletakse nii sektori aktuaalsete teemade üle kui ka suuremate teemade osas, mis sektorit mõjutavad, olgu selleks siis tehisintellekt või tööjõudu puudutavad teemad.

„Lisaks sellele on väga oluline tunnustada sektoris inimesi, kes oma juhioskuste ja teadmiste poolest on eeskujuks teistele. Swedbank soovib jätkuvalt panustada, et finantseerimisotsused, olgu need suured või väikesed, saaksid ellu viidud parimal viisil ja põllumajandussektor areneks stabiilselt,“ ütles Padjus.

Konverentsi ühe tipphetkena antakse juba 11. korda välja põllumajandussektori tippjuhi tiitel. Sellega tunnustatakse sektoris töötavat inimest, kelle tegevus aitab kaasa kohaliku kogukonna arengule ja annab lisaväärtust Eesti majandusele tervikuna, kes on juhiomadustelt teenäitaja ning tulemuslik ja efektiivne. Põllumajandussektori tippjuht väärtustab ja motiveerib töötajaid, on kõrgete eetiliste tõekspidamistega ja innovatiivse hoiakuga.

Sadala Agro juhatuse liige Ahti Kalde.
Sadala Agro juhatuse liige Ahti Kalde. Foto: Oleg Hartsenko

Mullu pälvis selle tunnustuse Sadala Agro juhatuse liige Ahti Kalde.

Ettekannetega astuvad tänavusel konverentsil „Põllumees kui tippjuht“ üles regionaalminister Madis Kallas, Euroopa Liidu Ukraina delegatsiooni juht Matti Maasikas, Swedbank ASi juhatuse esimees Olavi Lepp, Eesti Kaitseväe juhataja Martin Herem, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi digiarengu asekantsler Luukas Kristjan Ilves, Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudi kaasprofessor Jaan Aru, Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald. Projektist EDA räägivad Yara Eesti juhataja Marek Linnutaja, Wihuri OÜ tegevjuht Kristjan Ruusamäe, BASF Agricultural Solutions Eesti müügijuht Margus Saviste.

Diskussioonpaneel „Tööjõud ja juhtimine – põllumajandussektori tulevik“ toob osalejateni Eesti Maaülikooli maamajanduse ökonoomika õppetooli juhi Rando Värniku, Põllumeeste ühistu KEVILI juhataja Hannes Pritsi, OÜ Uuetoa talu juhatuse liikme Ott Läänemetsa, Kõo Agro juhi Maarika Susi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles