Tore seos: erakordne seeneaasta pani inimesi raamatuid ostma

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Mida rohkem seeni, seda rohkem seenelisi ja seda suurem huvi ka erinevate seenemäärajate- ja raamatute vastu.
Mida rohkem seeni, seda rohkem seenelisi ja seda suurem huvi ka erinevate seenemäärajate- ja raamatute vastu. Foto: Urmas Luik / Parnu Postimees

Erakordne seeneaasta, mil metsast leiab rohkelt nii armastatud söödavaid kui põnevaid mittesöödavaid seeni, mida igal aastal imetleda ei saa, on avaldanud mõju ka raamatumüügile – seeneraamatuid on mullusega võrreldes müüdud kaks korda rohkem.

Apollo turundusjuht Ardo Krass sõnas, et eestlane on metsausku rahvas ja meid tõmbab loodusesse. Seda kinnitab ka raamatumüügi statistika – seeneraamatute müük juuli algusest kuni septembri keskpaigani, mil Maa Elu müüginumbrite kohta uuris, oli võrreldes eelmise aastaga kahekordistunud. „Ehk et kui looduses on hea seeneaasta, siis on ka uusi korilasi, kes vajavad ka seeneraamatut oma raamaturiiulisse,” sõnas Krass.

Ka Rahva Raamatu turundusjuht Annika Altmäe kinnitas, et seeneraamatuid osteti tavapärasest rohkem. „Eks igal sügisel tulevad seeneteemalised raamatud uuesti pilti, aga tänavune hea seeneaasta peegeldub raamatumüükides kohe väga. Seeneraamatud on sel aasta müünud poole rohkem kui eelmisel aastal,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles