Põllupäeval kuuleb vahekultuuridest ja vihmausside olulisusest

maaelu.postimees.ee
Copy
Vahekultuuride segu kesaredisega. Pilt on illustreeriv.
Vahekultuuride segu kesaredisega. Pilt on illustreeriv. Foto: Merili Toom

eAgronom korraldab 4. oktoobril kell 10 Aruküla rahvamajas Harjumaal vahekultuuride põllupäeva, kus jagatakse selleaastase põldkatse tulemusi ja räägitakse jätkusuutliku põllumajanduse hüvedest.

Teiste ekspertide kõrval esineb üritusel ka Inglismaalt pärit teadlane, kes räägib vihmausside olulisusest mullas.

Päev algab seminariga, mille käigus antakse ülevaade tänavusest vahekultuuride katsest. Lisaks räägivad ala asjatundjad taastava põllumajanduse arengutest ja võimalustest.

Ettekande teeb ka Inglismaalt pärit vihmaussidele spetsialiseerunud teadlane dr David Jones, kes teeb põhjaliku sissejuhatuse vihmausside maailma ning selgitab nende kasutoovat rolli mullas. Dr Jones jätkab teadmiste praktilist jagamist hiljem ka põllul.

Päeva teine pool leiab aset vahekultuuride katsepõllul, kuhu on külvatud rohkem kui 20 katselapile nii erinevaid üksikliike kui ka mitmesuguste omadustega segusid. Valikute tegemisel lähtusid eAgronomi agronoomilised nõustajad eelmise aasta põldkatse kogemustest, erinevatest kasvuaegadest, talvitumisvõimest, hindadest ning mõjust mullale.

Enda segud on sel korral välja pannud ka Agrotrade, Viru Seeme, Linas Agro ja Scandagra, kelle esindajad on põllul oma tooteid tutvustamas. Lisaks on kohal Paul-Tech, kes tutvustab mullaandurite võimalusi ning nende abil saadavat teavet.

Vahekultuuride põllupäeval osalemise on tasuta, registreerimine toimub Fienta keskkonas,  www.eagro.co/pollupaev

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles