Mida roheliste tomatitega peale hakata

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Rohelised tomatid on korjatud samal päeval, kuid selles anumas, mille peal banaanikobar, värvuvad viljad palju kiiremini.
Rohelised tomatid on korjatud samal päeval, kuid selles anumas, mille peal banaanikobar, värvuvad viljad palju kiiremini. Foto: Riina Martinson

Sügis pressib niiskuse ja jahedusega peale ning ehkki kasvuhoone on veel täis rohelisi tomateid, tasuks need enne külma saabumist ära korjata. Jagame teile paari head nippi, mida roheliste tomatitega peale hakata. On kaks teed, kas tahate tomateid säilitada, kuni need punaseks lähevad, või rohelistest viljadest hoidiseid valmistada.

Kui plaanite vilju säilitada, tuleb nende koristamine ette võtta siis, kui taimed ja viljad on kuivad. Soovitatav on jätta viljadele viljavars või lõigata koos kogu kobaraga.

Tomateid saab säilitada näiteks pappkastis. Tiina Paasik on Maa Elu lugejatele soovitanud toimida nii: korvi või kasti põhja soovitan asetada kihi pehmet paberit, seejärel laduda rida rohelisi tomateid, siis jälle vahele kiht paberit ja tomatirida. Pealmine kiht võib olla juba poolvalminud viljadest. Seejärel säilitada tomateid 8–10 kraadi juures kuivas ruumis. Tomateid on vaja aeg-ajalt kontrollida ja valminud või riknenud viljad välja noppida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles