GALERII Metsarahvapäev tõi tuhanded inimesed loodusesse

maaelu.postimees.ee
Copy

Pühapäeval kogunesid tuhanded Eesti inimesed metsadesse ning tähistasid metsarahvapäeva. Varahommikust hilisõhtuni kestnud üritusel sai tutvuda põnevate metsaradadega, külastada tänapäevaseis puidutööstusi, õppida ellujäämisoskuseid, teha ise näpud mullaseks ja omandada praktilisi oskusi metsandusega seotud töötubades.

Metsarahvapäeva peakorraldaja Liina Gross sõnas, et eilsel metsahoidjate tööle pühendatud päeval jagus avastamisrõõmu ja metsaelamusi kuhjaga.

“Metsad täitusid nii suurte kui ka väikeste loodushuvilistega, kes matkasid Eestimaa kaunitel metsaradadel, osalesid vahvates töötubades, istutasid tuhandeid puid, käisid vaatamas, mida on võimalik puidust valmistada, ja tegid oma valdkonna ekspertidega palju muud põnevat,” ütles ta pressiteate vahendusel.

Luua Metsanduskooli direktor ja MTÜ Eesti Metsaseltsi president Haana Zuba-Reinsalu lisas, et metsarahvapäevast osa võtnud inimeste suur arv näitab eestimaalaste kasvavat huvi metsanduses toimuva vastu ning soovi nii metsaelu kui kogu valdkonda paremini tundma õppida.

“Kohalike kogukondade liikmetel ning metsa- ja puidusektoris töötavatel inimestel on siiras soov üheskoos oma igapäevatööd laiemale üldsusele tutvustada. Sajad ürituste korraldajad koondasid vabast tahtest puhkepäeval oma jõud ja pakkusid üle 40 sündmuse üle kogu Eesti,” märkis ta.

Zuba-Reinsalu tõi välja, et üritusi korraldasid näiteks elukutselised metsakasvatajad, loodusgiidid, jahimehed ja metsateadlased, mis andis metsarahvapäeva külastajatele suurepärase võimaluse õppida Eesti loodust tundma eri nurkade alt.

Eriti menukaks osutus XXX Tõrvaaugu metsa- ja matkapäev, mis toimus Järvamaal Rassi külas ning mille juured ulatuvad veel sõjaeelse Eesti Vabariigi aegadesse. Sündmuse raames võõrustati sadu külalisi, teadmisi jagas seeneteadlane, toimus matk, korraldati mänge ja tutvustati tõrvamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles