Sel sügisel saab näha kolme künnivõistlust

Copy
Rahvusvaheline koolinoorte künnivõistlus Olustveres 2018. aastal.
Rahvusvaheline koolinoorte künnivõistlus Olustveres 2018. aastal. Foto: Marko Saarm/Sakala

Kuu lõpus, 28.–30. septembril toimuvad Säreveres Eesti künnimeistrivõistlused. Lisaks künnivõistlustele on kavas GPS-seadmete ja uuendusliku põllumajandustehnika demopäev ning vanatehnika näitus.

Künnivõistlustel selgitatakse välja Eesti künnimeister tavaatrade ja pöördatrade arvestuses. Nemad esindavad Eestit 69. künni maailmameistrivõistlustel, mis toimuvad 2024. aasta augustis Tartus. Lisaks selgitatakse välja parim noorkündja ja parim kündja pöördatrade vabaklassis.

Vanatehnika näitusel saab näha haruldast ja hästi säilinud tehnikat. Kel kodus säärast vanatehnikat, võib seda teistelegi näitama tulla. Et künnitraditsioone põlvest põlve tutvustada, on võistlustele oodatud pere pisemadki, kes lisaks masinate uudistamisele saavad väikeses loomaaias loomi sööta ja silitada.

Ent need ei ole ainsad künnivõistlused, mis siinkandis lähiajal aset leiavad. Nädal varem, 21.–23. septembril toimub Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli põldudel rahvusvaheline koolinoorte künnivõistlus, võistluse viimasel päeval künnavad võidu ka T-25 traktorid.

13.–14. oktoobril peetakse maailma künnimeistrivõistlused Lätis Kuldīga lähedal. Eestit esindavad seal meie mullused künnimeistrid Kaspar Järvala ja Indrek Mägi. (ME)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles