Otsekülvi demopäeval pandi Eestis saada olev masinapark proovile

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Huvilised said tutvuda kümne tootja otse­külvikutega.

 
Huvilised said tutvuda kümne tootja otse­külvikutega.  Foto: Veiki Ojaperv

Sajad põllumehed Eestist, Lätist, Soomest ja isegi Hispaaniast kogunesid läinud kolmapäeval Annikorus, et tutvuda tipptasemel otsekülvikutega. Esmakordselt toimunud ürituse eesmärk oli tuua tähelepanu otsekülvamisele ning võrrelda eri seadmete lahendusi ning võimekust.

Demopäev algas kümne tootja külviku tutvustamisega publikule nii eesti kui ka inglise keeles. Muist esitletud tehnikast oli meie publikule lausa nii võõras, et vaid üksikud julgesid tõsta kätt küsimuse peale „Kas keegi on tootjast kuulnud?”. Siiski on otsekülvikud ka Eestis tegutsevate maaletoojate jaoks järjest tähtsamad ja klientide arv kasvab.

Valvsate pilkude alt käisid läbi külvikud Amazone Primera DMC 6000-2C, Bourgault FMS, Claydon Hybrid T6, ­Czajkowski ST, Horsch Avatar 9.25SD, Horsch Sprinter 6.25SL, John Deere 750A, Junkkari D400, Kuhn Espro 6000RC, Kverneland U-drill ja Weaving GD3000M.

Et vaid hea müügimehe sõnadele toetuma ei peaks, eraldati igale külvikule 2,5 hektari suurune katselapp, kuhu külvati talinisu. Eelnevalt kasvas samal alal taliraps ja pärast saagikoristust hariti põldu ühel korral põhukammiga.

Parimate masinate väljaselgitamiseks konkreetsel põllulapil jälgivad ürituse korraldajad ehk eAgronomi nõustajad külvialasid ning hakkavad põllul toimuvat eAgronomi sotsiaalmeediakanalitel ka kajastama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles