Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

KOLM IMELIST RETSEPTI Puravikuuputusele tuleb leida lahendus

Copy
Puraviku-carpacco.
Puraviku-carpacco. Foto: Tiit Efert

Tänavune sügis on pakkunud erilist rõõmu puravikusõpradele. Retked Peipsi põhjakaldalt kuni Värskani on pakkunud ohtralt nende eri värvi ja kujuga kübarakandjate leidmisrõõmu.

Aga leidmisrõõmule järgneb kodus puhastamine ja otsustamine, mida selle kraamiga peale hakata. Jagame mõningaid mõtteid ja kolme retsepti.

Puravikke, mida peetakse väga väärtuslikeks seenteks ja mida leiab ka turulettidelt, erinevalt paljudest teistest söögiseentest, võib süüa täiesti kupatamata, lihtsalt võiga praadides või supile lisatuna. Koguni ka üldse kuumutamata, selle kohta leiab siit retsepti. Samas võib puravikke ka hautada, kui on soov pikemalt säilitada.

Tagasi üles