ERAKORDNE SEENEAASTA Lisaks armastatud puravikele leiab metsast ka tõelisi haruldusi

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Selle aasta seen harilik kivipuravik on paljude seenekorjajate lemmik, väga maitsev söögiseen, mida võib kohe pannile panna.Elmo Riig/Sakala
Selle aasta seen harilik kivipuravik on paljude seenekorjajate lemmik, väga maitsev söögiseen, mida võib kohe pannile panna.Elmo Riig/Sakala Foto: Elmo Riig

Kui harilik kivipuravik aasta seeneks valiti, ei osanud keegi loota, et sellesügisene ilm laseb nii paljudel seenesõpradel rikkaliku kivipuravikusaagiga metsast lahkuda. Kõige magusam puravikuaeg algabki augustis ning korilastel on neid lootust leida veel oktoobri alguseni.

„Sel aastal saab tõesti väga kena puravikusaagi metsast,” sõnas Tartu Ülikooli teadur Irja Saar. Eriti teeb see rõõmu pärast mullust ekstreemselt viletsat seeneaastat. Tallegi on välitöödel silma jäänud hulgaliselt kivi- ja punapuravikke. „Ja tatikuid on kohati hulgi,” kinnitas ta.

Seenesügis on olnud huvitav – näiteks sattus Saar peale haruldastele puravikele, nagu saatana-kivipuravik ja mõru-kivipuravik Hiiumaal, kus ta leidis esimest korda elus ka kollast kivipuravikku – tegu on seenega, millel Eestis vaid paar leiukohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles