PRIA juhendamisteenust kasutas üle 80 maaettevõtja

maaelu.postimees.ee
Copy
Lõppenud voorus taotletakse toetust näiteks pesumaja seadmete soetamiseks. Pilt on illustratiivne.
Lõppenud voorus taotletakse toetust näiteks pesumaja seadmete soetamiseks. Pilt on illustratiivne. Foto: Vladislav Musakko

6. septembril lõppes PRIAs maapiirkonnas majandustegevuse mitmekesistamise investeeringutoetuse taotluste vastuvõtt. Esialgsetel andmetes taotleb toetust 303 ettevõtjat kokku summas üle 20,4 miljoni euro. Kliendid said uue teenusena kasutada juhendamist, mida vastuvõtu ajal kasutas 85 huvilist.

PRIA arengutoetuste osakonna juhataja Piret Kljutšivski ütleb, et rõõm on tõdeda, et huvi PRIA uue juhendamisteenuse vastu oli suur. „Uus teenus võimaldab lisaks kliendi otsestele taotlusega seotud küsimustele pöörata tähelepanu ka konkreetse toetusega seotud kitsaskohtadele, mis on PRIAle selgunud eelnevate aastate kogemuste põhjal. Näiteks, kui klient mingil põhjusel konkreetse toetuse taotlejaks ei sobi, siis saame talle tutvustada PRIA poolt pakutavaid teisi toetusi," lisas Kljutšivski.

Mitmekesistamise toetuse vastuvõtuperioodil selgus, et paljudele klientidele sobiks hoopis LEADER skeem. Alternatiivsete võimaluste pakkumine ongi tema sõnul juhendamisteenuse üks suurimatest lisaväärtustest. "Järgmine toetusskeem, kus juhendamist pakume, ongi just LEADER,“ sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles