Nippe äädikakärbestega toime tulemiseks

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Kõige enam äädikakärbseid meelitas püünisesse õunamahl (paremalt), moos ka mõned, kuid pruunide plekkidega õunatükid sellises naabruses huvi ei pakkunud.
Kõige enam äädikakärbseid meelitas püünisesse õunamahl (paremalt), moos ka mõned, kuid pruunide plekkidega õunatükid sellises naabruses huvi ei pakkunud. Foto: Riina Martinson

Nädalavahetusel läks suuremaks moosikeetmiseks ning nagu imeväel olid peagi köögi seinad ja tasapinnad pisikesi tumedaid täpikesi täis – äädikakärbsed. Kui seni oli neid kodus natuke lendlemas näha, lasin neil rahus oma elu elada, kuid nüüd tuli midagi peletuseks ette võtta.

Laias laastus on kolm teed. Esiteks mürgitada. See variant jäi seekord välja.

Teiseks tuleks kõik puuviljad ja muu lagunev orgaaniline materjal kas külmkappi või kindla kaanega karpi peita, prügikast samuti korraliku kaanega sulgeda, et kärbestel poleks võimalik enam toituda. See toimib, aga võtab aega ja nõuab ülimat hoolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles