Suurim kodumaine munatööstus sai uue juhi

maaelu.postimees.ee
Copy
Karp munadega. Pilt on illustreeriv
Karp munadega. Pilt on illustreeriv Foto: Marko Saarm

Septembrist asus Eesti suurimat kodumaist munatööstust DAVA Foods Estonia AS-i juhtima Allan Tohver, kellel on pikaajaline toidutööstuse kogemus.

„DAVA Foodsi puhul meeldib mulle oskus kasutada tugeva põllumajanduse taustaga Taani kogemusi kohaliku tootmise hüvanguks. Olles kasvanud maal ja igapäevaselt vanemate kaudu seotud põllumajandusega, on minu jaoks hingelähedane, kui eestimaalasel on võimalus osta kohapeal kasvatatud toitu,“ sõnas Allan Tohver.

Allan Tohver
Allan Tohver Foto: Erakogu

„DAVA Foods on edukalt toimetanud Eestis ja soovin anda sel teekonnal oma panuse,“ lisas ta. Tohveri sõnul on tema eesmärk tuua Eesti turule kanamunadest valmistatud uusi tooteid, mis aitaksid inimestel toituda mugavalt, keskkonnasõbralikult ja tervislikult: „Mind paeluvad uuel töökohal võimalused, kuidas väärindatakse sellist lihtsat toitu nagu kanamuna.“

Allan Tohver tunneb toidutööstust põhjalikult, sest ta on varem töötanud Tere ja Farmi Piimatööstuses ja Coca Cola HBC Eestis.

„Kodumaine munatööstus puutub täna kokku sarnaste probleemidega nagu teisedki põllumajandussektorid – konkurents subsideeritud importtoodetega, tugev hinnasurve rahvusvaheliste jaekaupluste kettide poolt, samuti eelmisel aastal alanud sisendite hinnatõus. Need on väljakutsed, millega tegelema peame, et Eesti toidutööstus saaks edukalt ja kestlikult toimida,“ sõnas Allan Tohver.

DAVA Foodsi grupi tegevjuht Ivan Noesi kinnitusel on tal hea meel tervitada Allan Tohverit DAVA Foods Estonia uue tegevjuhina. "Allan Tohver on vilunud juht, kellel on suured teadmised toiduainetööstuse ja kiiresti liikuvate tarbekaupade valdkonnas. Tema oskused ja kogemused on suur eelis meie eesmärgis arendada Eesti munaturgu.”

DAVA Foods Estonia AS on suurim kodumaine munatööstus, mille tuntuim kaubamärk on Eggomuna. Munatööstus koosneb kuuest farmist, kus on aastas keskmiselt 275 000 kana. Aastas munevad nad 75-80 miljonit kodumaist Eggo muna. Praegu moodustavad Eggo munad ca 45% kõigist Eestis toodetavatest munadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles