Pimetest näitas, et mahebroileri maitse on üle prahi

Tiit Efert
Copy
Ylicool Cateringi peakokk Urpo Reinthal mekkis broilerifileesid nõnda, et ei teadnud, mis tootja tooteid sööb.
Ylicool Cateringi peakokk Urpo Reinthal mekkis broilerifileesid nõnda, et ei teadnud, mis tootja tooteid sööb. Foto: Tiit Efert

Tartus tegutseva Ylicool Cateringi peakoka Urpo Reinthali eestvedamisel korraldatud broileri rinnafileede pimetest kinnitas, et mahebroiler maitseb paremini, ent selle küpsetamisel peab arvestama liha tihkema struktuuriga.

Pimetestiks sai Eesti kaubandusest soetatud neli eri kaubamärgi all pakutavat broileri rinnafileed. Kaks neist oli eestimaist päritolu, kaks oli pärit Lätist. Valitud kaubamärgid ei rõhu aga liha päritolule.

Peakokk Urpo Reinthal on kogenud küpsetaja. Usaldasime pimetesti tegemise talle. Tal ei olnud mitte mingisugust infot kanade kaubamärgi ega päritolu kohta. Ainus detail, mis ühte fileed teistest eristas, oli see, et see oli nahaga.

Mõni näpunäide

Algatuseks tuli kogenud peakoka käest saada mõni hea näpunäide broilerifilee küpsetamiseks. Esiteks, kas lõigata liblikaks või küpsetada tervena?

„Kui tahad kana kiiresti küpsetada ja kohe ära süüa, siis võib sellest liblika teha. Kui tahad, et oleks kauem mahlane, on soovitatav ikka terves tükis küpsetada,” vastas Reinthal.

Peakokal oli välja pakkuda oma nipp: torkida broileri­fileesse augud ja valada sinna peale enne küpsetamist vett – see lisab fileele mahlakust. Kui teised lihatükid imavad vett niisamagi sisse, siis kanafilee on sellise struktuuriga, et sinna tuleks kindlasti kahvliga augud torkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles