Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Tänavuse Rukki Oscari tiitli pälvis esimest korda naine

Copy
Rukki Oscari pälvinud Õnne Sööt (vasakul) ja Kristin Pärn, kes hakkab temalt ametit üle võtma.
Rukki Oscari pälvinud Õnne Sööt (vasakul) ja Kristin Pärn, kes hakkab temalt ametit üle võtma. Foto: Silvi Lukjanov

Taas kogunesid Eesti Rukki Seltsi ja MTÜ Külvaja kutsel rukkikülvaja päevale Väätsale Eesti parimad rukkikasvatajad, et austada teenekat põllumeest Endel Liebergi ja anda 12. korda üle aunimetus Rukki Oscar, mis esimest korda läks naisterahvale.

„Hakka või auväärse nimega Rukki Oscari tiitlile uut nime otsima, sest esimest korda 12 aasta jooksul anname tunnustuse naisterahvale,” märkis Eesti Rukki Seltsi president Vahur Kukk seekordset auhinnasaajat Õnne Sööti välja kutsudes.

Saaremaal osaühingu Pöide AG ja osaühingu Audla agronoom-direktor Õnne Sööt imestas Rukki Oscari kuju vastu võttes, kui raske see on, ja kutsus appi abikaasa.

Viljaga tuleb sööta ja saada kasu

Tänukõnes lausus Õnne Sööt, et võtab seda kui austusavaldust nii iseendale kui oma noorele abilisele Kristin Tärnile ja kõigile Tuule Grupi põllumajandusettevõtetele.

„Meie kontserni juhi hr Leedo soov on Saaremaal näha viit tuhandet lihaveist. Oleme sinnapoole teel, veiseid on praeguseks ligi kolm tuhat ja pikk tee veel minna. Et sinna jõuda, on vaja korralikku söödabaasi, mis tähendab silo, heina ja teravilja. Tera- ja kaunvilja kasvatame 650 hektaril ja seda on kavas suurendada, sest soovime oma viljaga ära sööta nii kontserni loomad kui saada ka korralikku müügitulu,” märkis ta.

Sööt tunnistas, et üksi ta majandamisega enam hakkama ei saanud ja kontserniga liitus abiline Kristin Pärn, kes hakkab temalt ametit üle võtma.

„Kristin pani meid kirja viljelusvõistlusele ja pärast seda hakkas üldsus meie vastu huvi tundma. Seni toimetasin rahulikult aasta aasta kõrval oma igapäevatööd tehes ja vaatasin, et loomade söödavajadus oleks kaetud ning põllud haritud,” lisas ta.

Tagasi üles