Maa läheb laupäeval linna laata pidama

maaelu.postimees.ee
Copy
Lisaks talutoidule ja käsitööle on võimalus tutvuda ka maal elavate loomadega.
Lisaks talutoidule ja käsitööle on võimalus tutvuda ka maal elavate loomadega. Foto: Marko Saarm

Laupäeval toimub Tallinnas Põhjala tehases „Maa tuleb linna” suur talutoidulaat, mis toob Eesti maaelu ja talutoidu pealinna. Kohal on üle 70 talutootja üle Eesti.

Kella 10–16 toimuv laat on sündmus, mis toob maapiirkonna elu linnaelanikele lähemale, võimaldades osta värsket talutoitu otse talunikelt ja toidutootjatelt. Ürituse kaudu saab toetada kohalikke toidutootjaid ja Eesti põllumajandustootjate jätkusuutlikkust.

Päeva jooksul toimuvad meediaalal mitmed huvitavad vestlusringid, kus arutatakse olulistel teemadel metsahoiust kohaliku toidu kõrgete hindadeni ning meest maa ja armastuseni.

Kuulutatakse välja konkursside „Parim talu” ja „Parim talutoit” võitjad. Külastajatele avatud ka taluloomade ala.

Meediaalal toimuvad vestlusringid

  • Mõtteid oma raamatu teemal "Maa ja armastus" jagab Eestimaa Talupidajate Keskliidu nõukogu liige ja kirjanik Ants Aaman.
  • Vestlusringi “Kas Eesti toit on kallis, ja kui, siis miks, ning milliseid positiivseid väärtuseid kannab endas kohalik toit?” korraldab ja viib läbi Eesti Lihaveisekasvatajate Selts. Osalevad Euroopa Parlamendi liige Riho Terras ning lihaveisekasvataja ja Liivimaa Lihaveise tegevjuht Marko Hiiemäe. Vestlust modereerib Eesti Lihaveisekasvatajate Seltsi juht ja lihaveisekasvataja Jane Mättik.
  • Vestlusringi “Naised ja metsahoid” viib läbi Võrumaa Metsaühistu juhatuse liige, EENA klubi ettevõtlikusele suunatud tegevuste vedaja ja kaasalööja Liina Helstein. Osalevad EMÜ kommunikatsioonijuht, raiesportlane Karina Riive ja metsandusnoor, ülemaailmset metsaüliõpilaste konverentsi korraldanud Mari Teesalu.
  • “Miks Eesti mesi?” Meemeistrite perenaine Kristi Terep harutab ja arutab koos valdkonna ekspertidega lahti Eesti meetootjate valupunktid.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles