Puidusektoris toimuv mõjutab sisseastumist puiduerialadele

maaelu.postimees.ee
Copy
Puidu ja puittoodete väljavedu vähenes 55 miljoni võrra.
Puidu ja puittoodete väljavedu vähenes 55 miljoni võrra. Foto: Margus Ansu

Õppuritel ei jää märkamata meie ümber toimuv – nii on keerulised ajad puidutööstuses vähendanud huvi asuda õppima mõnele puiduvaldkonna erialale.

Eveli Kuklane, Võrumaa kutsehariduskeskuse direktor
Eveli Kuklane, Võrumaa kutsehariduskeskuse direktor Foto: Arvo Meeks

„Sellel aastal kutsekoolid märkavad, et puiduvaldkonnas on õppijate huvi langenud, ja nii tunneme ka meie,” sõnas raadiosaatele "Maa Elu" Võrumaa kutsehariduskeskuse direktor Eveli Kuklane. Nii on koolil igal aastal näiteks tisleriks õppida soovijaid rohkem kui tänavu.

„Eks me paneme taustale selle, mis tehasemajade ja mööblitööstusega toimub. Majanduse seis annab signaali, justkui puiduerialasid õppida ei ole pikas plaanis otstarbekas,” on Kuklase sõnul tegu murettekitava valesignaaliga.

„Kliimaeesmärkide taustal ju, vastupidi, muutub puidu väärindamine järjest olulisemaks. Praegu on just õige aeg seda õppida,” kinnitas ta.

Küll on aga paaril viimasel aastal hüppeliselt kasvanud huvi mehhatroonikaerialale õppima asumise vastu. „Selle üle küll ausalt öeldes koolis teeme peaaegu šampuse lahti – see on valdkond, kus tööstus tõeliselt vajab ja ootab, et oleks tulevikutehnoloogiaid valdavaid inimesi, kes teavad, oskavad, saavad aru, kuidas masinad töötavad, kuidas neid kokku panna, hooldada, arendada,” on selle taga tema sõnul ilmselt pidev selgitustöö, mida eriala endast kujutab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles